SPECIALISATIES

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode die toegepast wordt om triggerpoints en myofasciale pijnen te verhelpen. Triggerpoints zijn lokale verkrampingen in de spier die zowel lokale als uitstralende pijn kunnen geven. Tijdens een Dry Needling behandeling worden deze triggerpoints opgezocht om ze vervolgens aan te prikken met een dunne naald ter ontspanning van de overspannen of overbelaste spier.

Manipulaties

Manipulaties of kraken is een High Velocity-Low Amplitude techniek die toegepast wordt om blokkades in een gewricht te behandelen. Op deze manier wordt de normale bewegingsvrijheid in het gewricht hersteld en de spierspanning en gevoeligheid rondom het gewricht genormaliseerd. 

Medical Taping

Medical Taping is een behandelingstechniek met een zeer ruim toepassingsgebied waarbij er gewerkt wordt met een elastische tape (kinesiotape). Zonder de bewegingsvrijheid te beperken, kan men d.m.v. medical taping een invloed uitoefenen op o.a. het spierstelsel, lymfestelsel, de bloedsomloop, neurologische systemen en lichaamseigen genezingsprocessen. De meest gekende toepassing hiervan is de sporttape.